dimarts, 31 de març del 2009

Excursió a Verdú

El passat 5 de març els alumnes de cicle mitjà del CEIP “la Bassa” de Torregrossa”, vam anar d’excursió a Verdú.

Vam agafar un dia d’allò més gelat!!! Sort que per entrar en calor vam començar a fer un taller de fang, Primer vam llegir “l’auca de la terrissa negra”** i després, amb la guia de la monitora, vam modelar el fang fins a convertir-lo en un peix!!!!! Si voleu veure com es fa mireu al final del post.

En sortir del taller ens van explicar el funcionament dels forns de la terrissa negra. Són uns forns que en comptes de coure el pa hi couen gerros, que són negres perquè els couen durant 3 dies!!!!!

Després cap al Museu de la joguina i els autòmats! Què divertit veure tots aquells joguets tant antics! No són pas com els que tenim avui en dia!

Com que ja havíem fet gana...cap a dinar!!!!! Un bon entrepà, una estona per jugar, i tornada a Torregrossa. Un cop vam arribar quantes coses vam explicar!!!!!!!!!!





Peix de fang

Eines: - fang, tauler, canya, escuradents llargs, fil de pescar, clau, tub rodó, esponja

Com es fa:

1. Agafes el fil de pescar i talles el fang per la meitat. El tros més petit l’apartes perquè no el faràs servir fins al final. Els gros, com que ha quedat com un prisma, el fas rodolar per la taula i al mateix temps, l’agafes i el deixes anar una i altra vegada fins que quedi com una patata. Però abans també has d’arrodonir els extrems.

2. Quan tens el fang ben arrodonit, per un extrem vas apretant fins que surti una cua. Amb l’escuradents li fas unes ratlles perquè quedi decorat.

3. Després fas el mateix que a la cua però a l’esquena. Vas apretant fins que surti una aleta i després la decores com tu vulguis. També li pots fer escates amb la clau.

4. Per fer la cara agafes el tub i el clau i li fas els ulls . Amb la clau li fas la boca. Si vols fer un peix espasa, li allargues el morro.

5. Amb el tros petit, li fas tres cops, com si fessis “Karate”. Llavors, agafes una esponja, mulles el clot del mig, que seria una onada i també mulles al davall el peix. Ho empegues i a l’onada hi fiques el teu nom.

6. Ara només farà falta pintar-lo ben bonic quan ja estigui cuit al forn

1 comentari:

Anònim ha dit...

Malgrat el dia de fred ja es veu que us ho heu passat bomba.