dimarts, 25 de novembre del 2008

JORNADA DE DINAMITZADORS/ES DE CENTRES PRIMÀRIA


Quatre alumnes de l’escola van participar el passat divendres 21 de novembre a la jornada de dinamitzadors/es esportius de centres de primària de les terres de Lleida que va organitzar el Consell Català de l’Esport, amb la col•laboració dels consells esportius va organitzar el passat divendres 21 de novembre una jornada formativa per a dinamitzadors/es dels centres de primària (de Lleida) que participen en el Pla Català d’Esport a l’Escola.

Es tractava d’una jornada de formació amb continguts de pràctica esportiva, educació en valors, gestió, lideratge i dinàmica de grups,...

Cada centre havia d’escollir els seus dinamitzadors atenent als diferents criteris: preferentment alumnes de 5è, paritat entre nois i noies, capacitat de lideratge entre els/les companys/es, capacitat d’organització i col•laboració...etc.

Es pretén formar aquests alumnes perquè engresquin a la resta a participar en les diferents activitats físiques i esportives que s’ofereixen tant a l’escola com en el poble.

Els quatre alumnes (el Jaume, l’Arnau, l’Helena i la Mariona), junt amb el mestre d’Educació Física, es van desplaçar en autocar amb la resta d’alumnes del Pla d’Urgell i Les Garrigues, fins a les instal•lacions de l’INEFC de Lleida.

Un cop allí, després d’un breu esmorzar i de l’acte de Presentació per part de diferents autoritats van començar els diferents tallers i activitats (Rugbi, activitats de cordes, foorball, voleibol, tennis, gimnàstica artística i disc voladors. I també una activitat teòrico-pràctica d’organització d’activitats).

Després de passar tot el dia, fent una parada per dinar, va arribar l’hora de recollir i tornar cap a casa per fer balanç de les experiències apreses durant la jornada.

S’’ho van passar d’allò més bé i van tornar totalment convençuts dels beneficis de la pràctica d’exercici físic i esport i la necessitat de motivar a tots els nens i nenes per a que participin en les diferents modalitats que s’ofereixen
.